[...] funkcję pełni wit. B1 w procesach neurofizjologicznych, w przenoszeniu impulsów nerwowych. Tiamina (podobnie jak inne witaminy rozpuszczalne w wodzie) nie gromadzi się w organizmie w większych ilościach, stad istnieje konieczność stałego jej uzupełniania. Przy braku witaminy B1 w diecie jej zapasy ustrojowe wyczerpują się w ciągu ok. 14 dni [...]
[...] 2 godziny po posiłku (wiem jak to brzmi, ale daje radę jeśli ktoś już jest dłużej na takiej diecie, gdyż zwyczajnie się nie odwadnia z powodu równowagi sodowo-potasowej w organizmie). To powyższe jest rygorystyczne, zdrowe i skuteczne, ale możesz też zwyczajnie jadać jak chcesz i pić kiedy chcesz, byle raz dziennie. Powinno to nie przeszkodzić [...]
[...] krew, często wpływają na stan cery przez nagminne wykorzystywanie jej do swojego oczyszczania się, a narastająca pleśń sprzyja rozwojowi poważnych stanów chorobowych w organizmie. Jak chcesz odbudowywać florę bakteryjną, wypłukaną podczas lewatywy? Omówmy może samą florę bakteryjną. Pełni ona rolę ochronną jelita, uczestniczy w końcowej [...]
omega 3 a omega 6 Niewłaściwa proporcja spożycia Omega-6 w stosunku do Omega-3 czynnikiem obniżającym poziom Omega-3 w organiźmie Zagrożeniem dla prawidłowego zużytkowania dostarczonych z pożywieniem kwasów Omega-3 jest nadmiar zjadanych kwasów Omega-6. Dzieje sie tak dlatego, ponieważ obsługuje je ten sam enzym, umożliwiajacy konwersję kwasów [...]
[...] napięcia mięśniowego). Kumuluje toksyny w tym i te środowiskowe, zaburza przemiany metaboliczne białek, węglowodanów i tłuszczy – Aldehyd octowy może zmienić białka w organizmie, które atakowane są później przez układ odpornościowy. Powoduje niedobór witaminy B6 – Tarczyca jest zaburzona przez aldehyd octowy co powoduje letarg, słabą [...]
[...] wszystkich dostępnych na rynku preparatów odchudzających. Jego właściwości i działanie jest zadziwiające: obniża poziom cholesterolu, reguluje poziom cukrów i tłuszczów w organizmie, wzmacnia organizm, przyspiesza regenerację i zwiększa energię, oczyszcza organizm z toksyn, pomaga regulować poziom hormonów odpowiedzialnych za wydajność i [...]
[...] jest "przedawkować " EPA i DHA, i po określonej dawce antyzapalne omega - 6 stają prozapalne + inne czynniki. OD czego to zależy : - Kcal w diecie - Poziom cytokin w organizmie ( im wyższe tym potrzebujesz więcej o-3 ) - Ilość tłuszczu ogólna w diecie ( im więcej tym więcej możesz spożyć omega - 3 ) - Ilość omega 6 spożytego - tu też [...]
[...] że problemy przyjdą już w wieku 24 lat... Sam sport nie jest zły, ale każdy powinien być świadom, że to sterydy, kreatyna i ogromne ilości białka robią spustoszenie w organizmie. Ale jak startować bez tego wszystkiego?. Nie da rady! Wiesz jak wyglądają teraz po 50stce Ci ludzie? Jakie mają szpetne twarze?. To nie sport jest zły a cała ta [...]
czyli co mam odpuścić i dopiero 2 tygodnie przed rozpoczęciem normalnego treningu zacząć izometrie? I jeszcze co do tych wyobrażeń, słyszałem, że uruchamiając wyobraźnie i wyobrażając sobie jak ćwiczymy, nic więcej, sama wyobraźnia, w organizmie wydziela się hormon wzrostu, czy to prawda?
[...] jej najwieksza pomyłką). Tu mozna polemizowac i podważać te tezę ...prosze bardzo. Ale co oznacza zachowanie indywiduum, konkretnego organizmu, który po wykryciu mleka w organizmie (żołądku?jelicie cienkim? - nie wiem co reaguje, prawde mowiac) otwiera gwałtownie zawór spustowy,zeby sie tego pozbyc? Dla mnie jest to oczywisty sygnał...moj [...]
Dr Kristen Reynolds – SIBO - W organizmie ludzkim jest 10x więcej bakteryjnych komórek niż komórek człowieka - 70-80% układu odpornościowego i 95% serotoniny jest w jelitach - SIBO to infekcja bakteryjna spowodowana napływem bakterii z jelita grubego do cienkiego gdzie ich powinno być minimum. bakterie anaerobowe takie jak e.coli, enterococcus, [...]
[...] dzieci do 10 lat – 1 do 3 miligramów, młodzież powyżej 10 lat i dorośli 2,5 do 5 miligramów. Miedź iedź jest pierwiastkiem śladowym występującym w całym organizmie a jej ilość ocenia się na około 100 miligramów. Ponad połowa miedzi znajduje się w mięśniach i kośćcu. Miedź wchodzi w skład wielu enzymów i bierze udział w wielu [...]
[...] 100% dostarcza wlasnie z pozywienia jesli ktos je malo warzwy,owocow - musi uzupelniac braki 'chemia' wolne rodniki i antyutleniacze: 'W procesie przemiany tlenu w energię w organizmie powstąją produkty uboczne. Podobnie jak przy spalaniu drewna wytwarza się ciepło, ale także dym jako produkt uboczny, tak przy spalaniu przez organizm tlenu jako [...]
[...] niż 60 i nie więcej niż 100g węglowodanów dziennie Ogranicz spożywanie tłuszczów Przyjmuj dodatkowo pewną ilość witamin i soli mineralnych, dla uzupełnienia ich ubytków w organizmie Jeżeli chcesz przybrać lub stracić na wadze, różnicuj pobór kalorii - powinno się to odbywać głównie kosztem węglowodanów, w postaci jarzyn, warzyw i owoców [...]
[...] HDL i zmniejszyć zawartość “złego" LDL. Przywiązywano przy tym nadmierną wagę do cholesterolu dostarczanego z pożywieniem, gdy tymczasem cholesterol w organizmie nie pochodzie przecież wyłącznie z tego źródła: jelito, a prze-de wszystkim wątroba syntezują ponad 50%, jego ilości. Ponadto wpływ cholesterolu pokarmowego na [...]
[...] ( znacznie) moze doprowadzac do powstawania ognisk zapalnych i licznych odczynow alergicznych ( np : w posocznicy podniesiony poziom leukocytow dokonuje spustoszen w organizmie - oczywiscie jest on w tej chorobie podniesiony kilkukrotnie - wiec wnioskuje ze jesli sie nie leczysz to znaczy ze Twoj poziom leukocytow niewiele odbiega od [...]
[...] przeważnie zajmuje miesiące i wymaga powtórek. • Uszkodzenie śródbłonka przez bakterie prowadzi do nieprawidłowego przepływu krwi. • Skóra nie jest największym organem w organizmie. Jelito to około dwa korty tenisowe, śródbłonek jest jeszcze większy. • Bakterie mogą żyć w mózgu – borelioza także • W chorobie Alzheimera tj u takowych osób [...]
Super, że tylko tak się to skończyło, bo mogło znacznie gorzej. Teraz pozostaje się zastanowić skąd wzięła się w organizmie ta bakteria i podjąć działania, żeby to się nie powtórzyło. Zmieniony przez - BzykuDG w dniu 2018-03-08 11:47:39 No właśnie. I czy ona byla wcześniej i przez to te ropnie sie często robiły...czy nabta podczas czyszczenia...
[...] witaminy "rozpuszczalne w tłuszczach" (z wyjątkiem E, której przeciętnie i tak pochłania się kilka tysięcy procent zapotrzebowania) tak naprawdę są syntetyzowane w organizmie, również każdy obywatel tego kraju dowiaduje się w szkole podstawowej. Wiedza o tym że tłuszcze są nie tylko niepotrzebne, ale i szkodliwe, faktycznie nie jest [...]